MENU

Stepenice

2
38130
3

Opet malo da se suočimo sa tužnim činjenicama života u našem gradu… Dok ceo svet potkrovlja, tj. čuvene “Penthouse”-e doživljava kao prestiž stanovanja, gde se ceni prostranost istih i uživanje u pogledu koji oni pružaju, kod nas je malo taj pojam pa… nejasan… Naravno, postoje i oni srećnici koji se mogu pohvaliti stanom koji ima sve odlike svetskih “penthouse”-a, ali nažalost više je onih koji su sticajem raznih okolnosti (niska cena, jer bar pola nije “još” uknjiženo- živeli investitori!) upućeni na kupovinu duplex stanova, ne bi li bar malo osetili život među oblacima. E da… Kako bi bar malo nekom olakšala  večiti problem stepeništa koje nam po pravilu (zbog čudnog (ne)razmišljanja arhitekata koji su se u čudu našli dobivši projektni zadatak…) oduzima ogroman prostor te, po pravilu nepraktične kvadrature po nivoima, predstavljam par rešenja koja bi nekom mogla biti od pomoći.

1

Ahhhaaahaa…..Šala! Ovo zaboravite… Ne razmišljajte… Ni ne sanjajte… Za ovo nikad neće biti dovoljno prostora…

 

2

Ovo je već realnija opcija.  Ako želite da unesete malo prirode, a osuđeni ste da birate spiralno stepenište, ako nemate malu decu kojoj nogice mogu da se zaglave gde ne treba ili da se povrede na ovim oštrim ivicama. Ako ste pristalica modernog a toplog ambijenta… Onda je ovo odličan izbor…

 

3

Za avanturiste… Za one koji ne vole baš da popiju koju čašicu više… Nikako za penzionere… Samo za mlade, slobodne ljude, bez dece…. Koji ne piju… Ako takvih ima uopšte, kad malo bolje razmislim…

 

4

Malo extra prostora je svima potrebno, uvek nedostaje neko mesto za dasku za peglanje… Može da bude i “safe” varijanta ako ubacimo ogradu.

 

5

Još jedan od načina kako da iskoristite prostor ispod stepeništa.

 

6

Upotreba stakla umesto ograde moglo bi biti idealno rešenje ako želite da dobijete moderniji prostor. Ali opet, nepraktično ako imate decu koja će na tom staklu ostavljati otiske prstića… U ovom slučaju donju zonu stepeništa možete iskoristiti kao prostor za odlaganje.

 

7

Možemo ih raznim bojama učiniti zabavnijim…

 

8 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ili ih oplemeniti upotrebom odgovarajuće rasvete…

Nadam se da sam bar malo pomogla…

 

Leave a Comment!

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Srodni Članci