MENU

Organize!!! Part 2

1
43002
0

Nije me bilo neko vreme… S razlogom! Deca su bila bolesna poslednje dve nedelje i jedva sam uspevala da uz profesionalne obaveze (jer, hej! Računi se neće sami plaćati!) i njihov virus uspem da obavim najosnovnije stvari, poput unošenja hrane, po malo (ali zaista premalo) spavanja i održavanja osnovne higijene… Blog smo stavili na ”stand by”, ponešto sam u životu o prioritetima naučila…
Ali evo ga… Organizujte se- drugi deo!
Još par korisnih, verujem, lako primenjivih saveta…
Po mnogim prodavnicama opreme za kuću možemo pronaći ove platnene graničnike koji su se pokazali kao veoma korisni za organizaciju fijoka, ima ih raznih veličina i dubina i sigurna sam da će svakome biti od koristi. Konkretno, ja sam uspela da ih nabavim u prodavnici Jysk na Novom Beogradu, po veoma pristupačnim cenama. Malo ulaganje za poprilično organizovanu svakodnevnicu.

12

 

A isti problem možemo rešiti i sa plastičnim kutijama, njih je lako naći na svakom koraku…

3

 

Nije loša ni ideja slagati posuđe vertikalno, poput poslužavnika, ovala i svega što nam zadaje muku kada samo pomislimo da to treba koristiti. Sigurno vam je poznat osećaj kada treba izvući neki oval ili dasku za sečenje koja se nalazi na samom dnu, a preko nje su već naslagani tanjiri, šerpe ili šta god… Za ovaj način slaganja su nam potrebni graničnici, koje je jako teško (ili nemoguće) kupiti kod nas u regularnij prodaji, ali uz malo mašte, da se napraviti…

4

 

Koristite prostor između polica…

5

 

Ovo je već lakše izvesti, s obzirom koliko vrsta ovih mrežastih polica se može naći na tržištu, samo osmotrite koji je to prostor koji stoji prazan, metar u ruke i problem je rešen.
A tek gomila papira svuda po kući ili kancelariji… To ponekad zaista ume da me iznervira. I uvek mi treba vreme da razaznam šta je šta… Šta je od papira odavno trebalo baciti, šta je od računa plaćeno, a šta tek treba platiti, koje priznanice uopšte treba čuvati ili da sve po pravilu čuvam, zlu ne trebalo… Sve ovo bi bar trebalo da se nalazi na jednom mestu. Dakle, svako bi trebao da ima jednu ovako korisnu poličicu:

 

6

Ako nju nemamo gde da smestimo, bar onda uredno složene fascikle sa jasno obeleženim sekcijama:

7

 

Ili možda jednu kutiju u kojoj bi smo sve čuvali:

8

Uvek je korisno znati gde su svi ključevi koji nam trebaju. Ja za sada koristim fijoku u hodniku, malo tumbam dok ne nađem šta mi treba, ali bar znam da su tu, a to možemo lakše rešiti i na ovaj način:

9

 

Hm… Jel se sećate momenata kada pred svaku Novu godinu izvadimo ukrase, da počemo da kitimo jelku ili bar da vidimo u kom su stanju i šta treba dokupiti… I uvek je tu ona lopta od kablova i svećica, koju onda raspetljavamo satima, ali samo zato što smo lenji da svake godine to uredno složimo i odložimo… Ili smo samo nestrpljivi da sklonimo tu jelku u nadi da ćemo tako prizvati proleće… A u stvari, sve može biti jednostavno:

10

Ja obožavam da kuvam, pravim večere za prijatelje, uvek se trudim da smislim nešto novo, neobično, zaista uživam u tome. Ali kada treba spremati svakodnevno (a svaka žena koja ima decu zna za taj poseban krug pakla u kome treba osmisliti jelovnik za celu nedelju, dobro razmisliti ko šta voli i isplanirati i nabavku po tim željama) kulinarsko uživanje se pretvara u muku. Tako da smatram da kad bi smo uspele da i taj deo svog života držimo organizovanim, uštedele bi vreme barem za jedan relax manikir.

11

Spomenuću i mučenje pri pronalasku odgovarajućeg nakida u svim onim (navodno korisnim) kutijama za isti. Ovo mi se čini kao mnogo praktičniji postupak…

12

A ovo je nešto čemu težim… Već neko vreme pokušavam da osmislim najlakše rešenje kako da u postojećoj kuhinji ugradim ova dva elementa: dasku za seckanje sa rupom i ispod nje prostor za smeće. Divota! Zaista praktično i korisno! Nema više skupljanja ostataka po celoj kuhinjskoj ploči. Ušteda vremena-ogromna! Ušteda nerviranja- neprocenjiva!

13

I još tragam za savršenim rešenjem odlaganja i sortiranja prljavog veša. Dosta mi je korpi… Ovo bi moglo biti jedno od dobrih rešenja, prihvatljivo… Treba ga malo doraditi, kad patentiram, javljam!

14

Leave a Comment!

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Srodni Članci